İl Sağlık Müdürlüğü’nden Diş Hekimlerine Eğitim

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Altınordu ve diğer ilçelerde Özel Muayenehane ve Polikliniklerde hizmet veren diş hekimlerine, Ordu Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda acil seti kullanım eğitimi düzenledi.

Acil Tıp Uzmanı Dr. İlhan Demir tarafından verilen teorik eğitim daha sonra maketler üzerinde pratik uygulamalarla devam etti. Diş hekimlerine verilen eğitim, acil bir durumla karşılaştıklarında, hastalarına ve vatandaşlara yapılacak ilk müdahaleler ve ambulans gelinceye kadar hastaların hayatta kalmalarının sağlanması konusunda yapılması gerekenler ve muayenehanelerinde bulundurulması zorunlu tıbbi malzeme ve aletlerin kullanılması konularını kapsıyor.

03.02.2015 tarihli Ağız ve Diş sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik değişikliği, Özel Muayenehane ve Polikliniklerde hizmet veren diş hekimlerinin acil seti bulundurmasını zorunlu hale getiriyor.

Özel Muayenehane ve Polikliniklerde hizmet veren Diş Hekimlerinin acil seti kullanımı ve diş hekimliği uygulamalarında karşılaştıkları sorunlar nedeniyle, talepleri doğrultusunda Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nce düzenlenen eğitimler devam edecek. İlerleyen günlerde diş hekimlerine Temel İlk Yardım Eğitimi de düzenleyecek olan Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, ilgililerin bu yöndeki başvurularını bekliyor.

03.02.2015 tarihinde değişikliğe gidilen, fertlerin ve toplumun sağlığını korumak maksadıyla, mesleğini serbest olarak icra etmek yetkisine sahip olan diş hekimlerinin münferiden ve müştereken ağız ve diş sağlığı hizmeti verdikleri muayenehanelerin, özel ağız ve diş sağlığı poliklinikleri ile merkezlerinin açılması, faaliyetleri, denetimleri, faaliyetlerine son verilmesi ve diğer hususlara ilişkin usul ve esasları düzenleyen Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık kuruluşları Hakkında Yönetmelik değişikliği uyum süreci Sağlık Bakanlığı tarafından 01.06.2016’ya kadar da uzatıldı.

İSMBasın

1 Şubat 2016 Pazartesi 10:45:30
( Güncellenme : 1 Şubat 2016 Pazartesi 16:53:37)