08.01.2016 ALTINORDU HASTA HAKLARI KURUL KARARLARI

Başvuru Konusu : Mahremiyet

Sağlık Tesisi Adı :Özel Çakırtepe Hastanesi

Karar Tarihi ve Sayısı : 08/01/2016-1

Karar : Hasta Hakları İhlali yoktur.

Karar özeti:   İlgili hastanenin yaptığı açıklama ve ekinde gönderdiği ilgili hastaya ait güvenli Hayat sigortası başvuru formunda adı geçen hastanın sigorta şirketine fiziksel ve zihinsel sağlığı ile ilgili tıbbi bilgi alınmasına izin ve yetki verdiği bilgi veren sağlık kurum ve kuruluşu ve/veya doktor sağlık görevlilerine karşı herhangi bir hak iddaa etmeyeceğini kabül  ve taahüt etmiştir.

Sıra No : 2

Başvuru Tarih ve No : 2015 - 69811

Başvuru Konusu :Saygınlık görme ve rahatlık

Sağlık Tesisi Adı:  : Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi

Karar Tarihi ve Sayısı : 08/01/2016-2

Karar. : Hasta Hakları İhlali yoktur

Karar Özeti :Hasta kendi isteği ile hastaneden ayrılmıştır. Özel sağlık kuruluşuna gitmesi kendi isteğidir. Ayrıca hasta yakını(Başvuru sahibi) ifadesinde net olarak kimi şikayet ettiği anlaşılamamaktadır. Bizzat hasta  ile yapılan telefon görüşmesindeki ifade ile doğum salonu ebelerinin verdiği ifadeler hastayla ilgilenen Ebenin kimliği ve sayısı konusunda çelişmektedir.

11 Ocak 2016 Pazartesi 10:02:05